מהפכת הקבורה האזרחית: יותר משפחות בוחרות להיפרד אחרת

בשנים האחרונות אני מרגיש שיש שינוי באוויר – שינוי שקט, אישי, אבל עוצמתי. יותר ויותר משפחות בוחרות בקבורה אזרחית, ואני לא מדבר רק על מקרים של ניתוק מוחלט מהדת או מהמסורת. מדובר באנשים שמרגישים שהפרידה האחרונה מהאהובים עליהם צריכה להיראות אחרת – אישית, מרגשת, אולי אפילו יצירתית. משהו ש"מדבר" את האדם שהלך.

למה דווקא קבורה אזרחית?

להרבה מאוד אנשים, הטקס הדתי, המסורתי, הסטנדרטי, לא מתחבר. הרבה אנשים מחפשים להיפרד באופן אישי יותר, בטקס אחר שאפשר להטביע בו את חותמו האישי של הנפטר.

לפי סקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה, כמעט רבע מהישראלים היו בוחרים בקבורה אזרחית אם הייתה נגישה יותר. בפועל? רק 3%-4% עושים את זה. למה? כי אין מספיק מידע, ויש לא מעט אתגרים – לוגיסטיים, רגשיים וגם כלכליים.

חוויה אחרת של פרידה

בבית העלמין האזרחי "בשביל מנוחה נכונה",

לא תמצאו שורות אינסופיות של קברים אחידים.

לא תמצאו קברים בקומות על עמודים,

לא עוד טקסים שמבוצעים על אוטומט.

מדובר במקום שתוכנן מראש כדי לתת למשפחות תחושת שלווה, כבוד וחופש בחירה.

אצלנו כאן, באמת ניתן להרגיש את ההבדל.

אנחנו, בית העלמין "בשביל מנוחה נכונה", מציעים לא רק קבורה באדמה, אלא גם מגוון שירותים עוטפים, הכוללים:

  • תכנון טקס פרידה מותאם אישי - עם אפשרות למוזיקה חיה, קריאה של בני משפחה, תכנים כתובים מראש, ואפילו סמלים או פריטים אישיים של הנפטר.
  • מתחם אסתטי ונעים - כל קבר מלווה בעיצוב ייחודי, עם אפשרות להציב עציצים, חלוקי נחל, נרות – כל מה שנותן תחושת בית ונוכחות.
  • ליווי אישי מהשיחה הראשונה ועד אחרי הטקס – הצוות שלנו, זמינים, קשובים, ובעיקר יודעים איך לעזור (מוזמנים להיכנס ולקרוא את הביקורות עלינו בגוגל)
  • תמיכה רגשית ומשפטית – סיוע בהתנהלות מול הביטוח הלאומי, בהוצאת תעודות פטירה, תיאומים מול הרשויות והכוונה רגשית למשפחה.

 

לא רק טקס – אלא מסע שלם

זכור לי שאחת המשפחות שיתפה אותי בהתרגשות על התהליך שהם עברו אצלנו בטקס הפרידה שערכו אצלנו בבית העלמין לבנם. עוד לפני תחילת הטקס, בהתכנסות, כל המשפחה והאנשים שבאו להיפרד עברו אל מול שולחן עם חלוקי נחל שחורים וכתבו על חלוקי הנחל מילה אחת שהרגישו, שרצו לשתף ושלאחר מכן יונחו על הקבר. בטקס עצמו הם הקריאו מכתבים שכתבו לו כשעוד היה חי, וסיימו בשירה משותפת של שיר שהוא אהב. “זה הרגיש כמו חגיגה של החיים שלו, לא רק פרידה,” שיתף איתי אביו.

רגע של כנות

אני מודה – עדיין יש בי התלבטות. האם כל זה לא הופך את המוות ליותר מדי "פרויקט"? האם אנחנו לא מסתבכים איפה שפעם פשוט הנחנו לעניין להתרחש לפי הכללים? מצד שני – זו בדיוק הנקודה. מי אמר שצריך להמשיך לעשות דברים "כמו תמיד"?

אז אם גם אתם מוצאים את עצמכם רגע לפני, או רוצים להיערך מראש – אני ממליץ לא רק לשאול שאלות, אלא גם לחפש תשובות. "בשביל מנוחה נכונה" הוא לא רק בית עלמין – הוא מענה לצורך עמוק יותר: להרגיש שמישהו מקשיב באמת, גם כשאין מילים.

משנים את תרבות הקבורה בישראל

קבורה אזרחית

חייגו 072-390-1616 או השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר:

צילום השראה, תקריב של חלוקי נחל שחורים עם כיתוב "אוהבים" וצורת "לב" המונחים על פלטת אבן כחלק מטקס הפרידה בבית הקברות "בשביל מנוחה נכונה" - קבורה אזרחית בישראל

מאמרים נוספים על קבורה אזרחית שאולי יעניינו אתכם

בשביל מנוחה נכונה

או

השאירו פרטים: